Mbo Topacademie: Class of 2023

Afgelopen juni hebben we weer een traject Mbo Topacademie afgerond! In 4 maanden tijd vol werksessies en masterclasses werkten de studenten toe naar een toffe activiteit. Van basketbaltoernooi tot bingo met gerecyclede prijzen. Tijdens het organiseren van deze maatschappelijke activiteiten ontwikkelen de studenten hun talenten én leren ze hun kwaliteiten in te zetten. Dit zijn de activiteiten die de studenten met veel enthousiasme organiseerden.

Basketbaltoernooi op school

Een van de groepen organiseerden een actief basketbaltoernooi voor studenten op hun eigen school. Doel van de groep was om studenten te stimuleren te sporten, bewegen én elkaar te ontmoeten. Maar, hoe organiseer je een event? Hoe zorg je dat studenten komen? Wie heeft welke taak? De voorbereidingen werden goed verdeeld, waarbij de studenten die zelf ook basketballen hun talent tot coach en begeleider konden ontwikkelen tijdens het toernooi.

Maaltijden verzorgen bij een maatschappelijke organisatie

Een tweede groep mbo-studenten wilde zich graag inzetten voor een maatschappelijke organisatie. Dat deden ze uiteindelijk bij een lokale stichting: Stichting de Buitenwacht te Dordrecht. Het doel van de stichting is om mensen te ondersteunen (weer) deel te nemen aan de maatschappij. Tijdens het 40-jarig jubileumfeest van de stichting mochten de studenten een feestelijke en gezonde lunch verzorgen. Koken, ontmoeten, begeleiden, plannen en organiseren dus!

Duurzame kledinglijn en donatie aan het Leger Des Heils

Wat als je een eigen kledinglijn wil opzetten? En dit wil combineren met maatschappelijke inzet? Studenten uit deze groep ontwikkelden met onze hulp een duurzame kledinglijn en ontworpen een aantal samples, om te verkopen! Bij het doneren van kleding aan het Leger Des Heils ontvingen kopers een korting op de kledinglijn van de studenten. Win-win!

Bingo en gerecyclede sieraden

De laatste twee groepen studenten werkten samen. Er werd door de ene groep een bingo georganiseerd voor studenten en docenten van hun school. Met als doel meer verbinding binnen de school! En door de andere groep werden de prijzen ontwikkeld: duurzame sieraden. Onder de naam ‘Our Treasure Jewelry’ recycleden de studenten oude sieraden, om ze een tweede (en gloednieuwe!) kans te geven. Een unieke prijs om te winnen voor een bingo!

Certificering class of 2023

Ruim 20 studenten hebben dit traject succesvol afgerond! In juni sloten we het feestelijk af, mét een MDT-certificaat vanuit Mbo Topacademie. Op naar een volgende!

Mbo Topacademie is een samenwerking tussen CNV Jongeren, ROC Da Vinci College en Be Innovated.