Maak kennis met: Bas van Seumeren

De bestuurscommissie kent een nieuw lid: Bas van Seumeren. Bas neemt de portefeuille wonen op zich en is al gelijk met de werkgroep samengekomen om ideeën uit te wisselen. Tijd om hem voor te stellen.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Bas van Seumeren en ik ben 23 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Helmond, heb in Wageningen gestuurd en ben uiteindelijk terechtgekomen in Overvecht (Utrecht). Dicht bij het kantoor van CNV Jongeren! Hier woon ik samen met mijn vriendin en onze twee katten. In het dagelijks leven werk ik als strateeg bij APG en ben ik veel op de tennisbaan te vinden. En ik houd erg van (bord)spelletjes!

Hoe ben je bij CNV Jongeren terechtgekomen?

Ik doe dit jaar mee met PensioenLab en zit in de groep die zich bezighoudt met het thema duurzaamheid. Zo heb ik CNV Jongeren leren kennen. Aangezien PensioenLab bijna is afgelopen ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe manier om mij in te zetten voor maatschappelijke problemen. En toen kwam ik de vacature voor Bestuurscommissielid Wonen tegen. Ik werd enthousiast en heb gelijk gesolliciteerd.

Waar kijk je het meest naar uit binnen je nieuwe functie?

Nieuwe mensen leren kennen, die met dezelfde drive als ik problemen willen aanpakken. Ik merkte al gelijk tijdens mijn kennismaking met de werkgroep dat ik heel veel energie kreeg van de andere leden. Tof! En daarnaast hoop ik natuurlijk dat ik een (kleine) bijdrage kan leveren aan het oplossen van de huidige woningcrisis in Nederland.

Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?

Ik houd erg van reizen, dus mijn ideale weekend zou een weekendje weg zijn, met mijn vriendin. Ook al is een weekend maar kort. Toch vind ik het tegenwoordig stiekem ook wel heerlijk als mijn weekend lekker rustig is. Sinds ik ben begonnen met werken merk ik dat het ook fijn is in het weekend even bij te komen. Waar ik in ieder geval wel altijd naar uitkijk in het weekend is Formule 1. Of het nu om 06.00 uur in de ochtend begint of om 15.00 uur in de middag; ik zit voor de tv.

Doe je vrijwilligerswerk of zou je vrijwilligerswerk willen doen?

Telt mijn nieuwe functie als bestuurscommissielid? Anders helaas (nog) niet. Ik moet zeggen dat ik op dit moment niet veel tijd over heb. Misschien in de toekomst, als ik al wat langer aan het werk ben, dat ik er meer tijd voor vrijmaak. Voor nu blijft het bij CNV Jongeren!