Lees dé sollicitatietrends en scoor jouw droombaan!

Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van wat de trends zijn rondom solliciteren. Door goed op de hoogte te zijn van de sollicitatietrends, kun je hier jouw cv en sollicitatie op aanpassen. Wij hebben de nieuwste tips en trics voor je op een rij gezet, zodat je nog meer kans maakt op die droombaan!

Een filmpje van 5- 15 seconden bij je cv                                                    

  • In het sollicitatiefilmpje geef je in een korte pitch aan waarom jij het beste past bij de vacature. Met jouw overtuiging, kennis en uitstraling heeft de werkgever gelijk een goede eerste indruk je!

Foto van een belangrijke prestatie bijvoegen 

  • Recruiters zijn namelijk geïnteresseerd in wat je kunt! 

Zorg ervoor dat je gevonden kan worden op LinkedIn 

  • LinkedIn is het platform voor de arbeidsmarkt. Dit is je online ‘cv, benut die extra kans! Vraag (oud-) collega’s of ze een referentie over jou willen schrijven. Als die recruiter dan toch stiekem jouw profiel bezoekt, dan maar meteen die extra credits scoren!

Specifieke skills worden steeds belangrijker 

  • Dat je van alles wat een beetje ervaring hebt is super handig, maar waar blink jij in uit? Denk hierbij aan specifieke skills als photoshop.

Video sollicitaties nemen toe 

  • Solliciteren met een vooraf opgenomen video of live via Skype komt steeds meer voor. Dit scheelt recruiters en werkgevers een hoop tijd en ze krijgen direct een indruk van jou. Voorkom gestotter, een glimmend voorhoofd en rommel op de achtergrond door vooraf een paar keer te oefenen. Al zijn video sollicitaties een trend, een goede handgeschreven brief blijft een goede binnenkomer. Laat iemand jouw brief checken op spelfouten. Nog origineler, een handgeschreven kaartje!

Print je cv en/of portfolio uit

  • Zo laat je zien dat je verzorgd en geordend bent. Dit is belangrijk om een goede indruk achter te laten.