Kandidaat-secretaris/penningmeester (directeur) van CNV Jongeren: Eefje Smeulders

Met veel plezier stel ik me hier alvast aan jullie voor. De Raad van Toezicht van CNV Jongeren heeft besloten om mij voor te dragen voor de functie van algemeen secretaris en penningmeester (directeur) van CNV Jongeren, een grote eer!

Mijn naam is Eefje Smeulders en ik ben 33 jaar oud. De afgelopen tijd heb ik vanaf de zijlijn kennis mogen maken met CNV Jongeren en ik ben zeer onder de indruk van de mooie en inhoudelijk sterke projecten.

Mijn inzet is dat CNV Jongeren nu en in de toekomst de plek is waar jongeren elkaar ontmoeten en zich organiseren. Of je nu als deelnemer, lid, vrijwilliger, medewerker of op een andere manier betrokken bent: je ontdekt nieuwe kanten van jezelf én de wereld om je heen. We werken aan duurzame verbeteringen voor alle jonge mensen in Nederland op het gebied van studies, stages, wonen, werk en inkomen. En tegelijkertijd steken we de handen uit de mouwen om alvast die betere wereld vorm te geven in verschillende projecten.

Wat neem ik mee voor deze functie van directeur-bestuurder bij CNV Jongeren? Tijdens mijn studie heb ik onderzoeken gedaan op het snijvlak van sociologie van gender, werk & organisaties. In mijn vrije tijd ben ik zelf heel actief als vrijwilliger bij jongerenorganisaties in binnen- en buitenland; de laatste jaren onder andere als internationaal commissaris en bestuurslid bij Scouting Nederland. Hier heb ik veel geleerd over het belang van jongerenparticipatie, duurzaamheid en diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid.

Ik kijk er enorm naar uit om met jullie aan de slag te gaan om nog meer jonge mensen kennis te laten maken met CNV Jongeren en zo onze stem nog beter te kunnen laten horen. Ik hoop je binnenkort ergens live of digitaal te ontmoeten. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, stel ze dan binnenkort gerust via e.smeulders@cnvjongeren.nl.