Hoe jonge rouw zwerft, nestelt en leeft

Zwervende sporen van nog te ervaren liefde; rouw weet zich te nestelen in kieren en doet het kraken wanneer je het niet verwacht.

Ook wanneer je het wel verwacht, trouwens. Ze tart zwaartekracht en verandert definitief jouw wereld, terwijl die van anderen schijnbaar onvermoeid doordraait. Op lineair worden kijkt ze onbeschaamd en drukkend neer. Rouw is complex. En met kartelranden.

Deze informatieve graphic novel is speciaal gemaakt voor leidinggevenden en werkgevers. Ondanks dat het namelijk niet een dagelijks voorval is dat een van je jonge werknemers een dierbare verliest, kan vrijwel iedereen wel een (jonge) collega opnoemen waarvan een geliefde is overleden. Rouw op de werkvloer is helaas niet zo incidenteel als we denken en vraagt om organisatie brede deskundigheid om verzuim te vermijden;

een deskundigheid die niet pas vormgegeven kan worden wanneer de uitvaart aanvangt of de verwelking van de bloemen begint.

Doordat rouw een universele ervaring is, die tegelijkertijd voor iedereen uiterst persoonlijk is, vraagt ze om maatwerk én vaardige leidinggevenden. CNV Jongeren ging het gesprek aan met (jonge) rouwende werknemers, leidinggevenden en HR-professionals door middel van Pressure Cookers: drie sessies gebaseerd op de Design Thinking-methode om organisatievraagstukken te doorgronden. Daarbij richten wij ons op het overlijden van dierbaren, maar er zijn nog veel meer rouw- en verlieservaringen.

Deze graphic novel licht een aantal thema’s uit die op dit moment nog regelmatig drempels zijn voor professionals en collega’s. Zodoende word je meegenomen in ervaringen en mogelijkheden rondom rouw onder jonge werknemers op het werk. Laat beelden, kleuren en woorden je brengen naar innerlijke werelden, naar ongemak, naar diverse behoeften, en naar het belang van lange(re) termijn proactieve-ondersteuning. Hartelijk dank voor je betrokkenheid en interesse. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat jonge rouw niet nog rauwer wordt op het werk, dan dat ze van zichzelf al is. 

Wil jij de informatieve bundel ontvangen? Vraag hem hieronder aan per post of ontvang hem digitaal per mail.

Fysieke bundeling ontvangen per post

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Digitale bundel ontvangen per mail

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.