Geslaagde eerste editie Bondte Burgers – CNV Jongerenpanel!

“De stem van jongeren wordt nog onvoldoende gehoord, ondanks dat het onmisbaar is in sociaal-economisch beleid. CNV Jongeren heeft daarom een jongerenpanel opgericht waarin de stem van jongeren wordt verenigd. Met de stem van jongeren in ons jongerenpanel, kunnen wij een nog grote echo creëren aan beleidstafels”, aldus CNV Jongeren-voorzitter Semih Eski. Gisteravond was de eerste editie van Bondte Burgers – het CNV Jongerenpanel! De avond stond in het teken van jeugdwerkloosheid en flexibilisering. Tegen welke problemen lopen we aan, welke voordelen kunnen we ontdekken en welke kansen moeten we benutten? De oplossingen hebben we gebundeld en nemen wij mee naar verschillende beleidstafels.

Kader arbeidsmarkt

CNV Jongeren-voorzitter Semih Eski maakte eerst het begrip ‘arbeidsmarkt’ concreet: hoe komt vraag en aanbod samen en welke organisaties houden zich allemaal bezig met de banenmarkt? De kern van de arbeidsmarkt bestaat uit werkgevers en werknemers die afspraken maken over arbeidsrelaties. Daaromheen zijn er diverse organisaties die de banenmarkt beïnvloeden. “De arbeidsmarkt is nog niet inclusief en jongeren hebben ook veel te maken met onzekerheid. De uitdaging voor de komende periode is om te investeren in een inclusieve arbeidsmarkt, met perspectief en zekerheid voor iedereen. Nog te veel jongeren staan langs de kant of werken onder hun niveau, waardoor zij een valse start maken bij hun carrière op de arbeidsmarkt”, stelt CNV Jongeren-voorzitter Semih Eski.

Netwerken

Een jongerencoach deelde zijn ervaring die jongeren ervaren bij het zoeken van een baan. Hij stelt dat solliciteren en het kunnen meedoen op de arbeidsmarkt een topsport is. Ook stelt hij dat veel jongeren een standaard curriculum vitae hebben en wachten tot de laatste dag met solliciteren. Dit werkt volgens hem niet mee om een goede plek te vinden op de arbeidsmarkt. De grootste kracht voor het vinden van en baan zit volgens hem in het hebben van een netwerk. – Vergroot je netwerk door je bij CNV Jongeren aan te sluiten en laat je ons helpen bij solliciteren en cv’s!

De stem van Bondte Burgers in het CNV Jongerenpanel

De jongeren uit het panel willen zich allemaal inzetten voor de maatschappij, jongeren en/of een toekomstbestendige arbeidsmarkt. Ieders expertise was divers, van personeel en beleid, bedrijfscommunicatie, media en cultuur tot aan fiscaal recht. De diverse achtergronden maakten de brainstorm veelzijdig en gaf veel diepgang.

Houdt de website in de gaten en doe de volgende keer met Bondte Burgers – het CNV Jongerenpanel!