‘Denk groot, durf groot’ leidend in beleidsplan CNV Jongeren 2017

Gisteravond was de laatste Algemene Ledenvergadering van het jaar. Het was een geslaagde avond met ruimte voor een terugblik op 2016, een vooruitblik op 2017 en debat over de #vakbondvandetoekomst. In de vooruitblik op aankomend jaar hebben we met de leden het ambitieuze beleidsplan besproken. “De titel van het beleidsplan Denk Groot, Durf Groot verwoordt de ambitie van de vereniging voor aankomend jaar. We gaan denken buiten de bestaande kaders en presenteren vernieuwende ideeën om de positie van jongeren op sociaaleconomische thema’s te verbeteren”, stelt CNV Jongeren-voorzitter Semih Eski.

Een vakbond die het geluid van jongeren een niveau hoger tilt is hard nodig in deze tijd. “Jongeren leven in een tijd waar onzekerheid de boventoon voert. Deze onzekerheid is zichtbaar op verschillende terreinen. Een leven-lang-leren, maar wel met een studieschuld. Langer doorwerken, maar wel vaker en langdurig in flexcontracten. Later met pensioen, maar weinig zekerheid of je later überhaupt je geld nog krijgt. Jongeren dreigen hierdoor aan het kortste eind te trekken. Dit mag niet gebeuren”, aldus Semih.

Ben je benieuwd hoe wij aankomend jaar invulling geven aan onze visie? Stuur ons een e-mail via info@cnvjongeren.nl of bel ons via 030-7511850 en word lid van sociale beweging die ook aankomend jaar weer heel veel gaat betekenen voor jongeren!