CNV Jongeren en Enspiratie slaan handen ineen voor inclusieve arbeidsmarkt

Wat in de praktijk al enige tijd gaande was, is nu ook officieel op papier gezet. CNV Jongeren en Enspiratie slaan de handen ineen om gezamenlijk nog meer Harrie’s op te leiden en projecten te ontwikkelen voor een inclusieve arbeidsmarkt. CNV Jongeren is trots op deze mooie samenwerking en kijkt uit naar de toekomst!

Landelijk succes met Harrie

In het afgelopen anderhalf jaar hebben we al meer dan 800 Harrie’s opgeleid bij uiteenlopende bedrijven in Nederland. Organisaties komen via verschillende wegen bij ons terecht. Bedrijven kunnen rechtstreeks via de Harrie-website trainingen aanvragen om personeel op te leiden tot Harrie. Steeds meer arbeidsmarktregio’s in Nederland omarmen het initiatief en stellen Harrie-vouchers beschikbaar voor organisaties uit hun gemeenten. Informeer naar de mogelijkheden via info@cnvjongeren.nl of telefonisch via 030-7511850.

Wie zijn de Harrie’s op de werkvloer?

Harrie’s begeleiden collega’s met een arbeidsbeperking op de werkvloer. Iemand die soms extra ondersteuning nodig heeft, omdat hij of zij slecht ziet, hoort, loopt of prikkels niet makkelijk filtert. Harrie’s zijn van enorme waarde door hun Hulpvaardige, Alerte, Rustige, Realistische, Instruerende en Eerlijke houding.  Wanneer je iemand met een arbeidsbeperking als Harrie ondersteunt, dan vergroot dit de kans aanzienlijk om succesvol te participeren op de werkvloer. Harrie wordt in twee verschillende trainingen aangeboden: de Harrie Helpt training en de Expeditie Harrie.

Participatieprojecten CNV Jongeren

Het projectteam Jong en kwetsbaar van CNV Jongeren ontwikkelt projecten waarbij wij jonge mensen in een kwetsbare positie een betere uitgangsperspectief geven op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd voert het team ook projecten uit waarbij wij bedrijven trainen en adviseren over hoe zij een succesvolle arbeidsrelatie met deze talentvolle groep realiseren. Meer over deze projecten vind je hier.

Participatiehulpmiddelen Enspiratie

Enspiratie is gespecialiseerd in het ontwikkelen van slimme HRM-tools met name gericht op medewerkers met een arbeidsbeperking. Ze wil in Nederland een beweging op gang brengen die ervoor zorgt dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam een werkplek vinden bij een reguliere werkgever. Enspiratie is een dynamische projectorganisatie en een sociale én inclusieve onderneming die vanuit eigen ervaring initiatieven onderneemt en organisaties verder helpt om zich hierin verder te ontwikkelen. Meer informatie over de participatiehulpmiddelen vind je hier.