Bar & Bond #3

Gisteravond organiseerden we alweer de derde editie van Bar & Bond, dé plek voor niet-leden van de vakbond. Met weer een nieuwe groep mensen spraken we over studeren, werken en pensioen. Ook hebben we met ze gesproken over de rol van de vakbond: “Het inspireert mij om te zien hoe jongeren die weinig bekend zijn met de vakbeweging, wel overtuigd zijn van het belang van het werk dat wij doen en hieraan willen bijdragen. Met dit initiatief, waarin we fun en inhoud combineren, bouwen we samen met jongeren aan een nieuwe beweging”, stelt CNV Jongeren-voorzitter Semih Eski.

Vakbond van de toekomst

CNV Jongeren verwerkt alle input uit de Bar & Bond sessies. De suggesties en ervaringen van deelnemers vertalen we naar het verder vormgeven van onze community, dienstenaanbod en de praktische invulling van vakbondswerk. Door met elkaar in gesprek te gaan over deze onzekerheden en met vernieuwende ideeën te komen, wil CNV Jongeren de arbeidsmarkt toekomstbestendig maken.

Onzekerheid

Jongeren kunnen nog wel wat hulp gebruiken tijdens hun eerste periode op de arbeidsmarkt: “Ik heb een tijdelijk contract, bouw nauwelijks pensioen op en goede regelingen heb ik niet. Ik wist niet dat CNV Jongeren mij kon helpen om mijn positie te verbeteren. Als ik dit niet weet, dan kan ik ook niet geholpen worden. Zichtbaar zijn bij de doelgroep is een belangrijk punt”, aldus een van de deelnemers. Het is duidelijk dat jongeren een arbeidsmarkt willen, waarin onzekerheid niet de norm is, maar de uitzondering.

Vind je het leuk en interessant om mee te praten over de toekomst van de vakbond? Over een aantal maanden organiseren we de vierde editie van Bar & Bond. Reserveer via info@cnvjongeren.nl alvast een plekje!