Ambassadeurs van de Zorg: bedankt voor voorlichting aan circa 2.750 scholieren

Bijna de helft van de scholieren enthousiaster over zorg en welzijn

Den Haag, 14 juni 2019 – Gistermiddag werden in Utrecht de 24 ‘Ambassadeurs van de Zorg’ bedankt voor hun inzet. Tijdens het evenement ‘Eén jaar Ambassadeurs van de Zorg’ van CNV Jongeren werd teruggeblikt op het afgelopen jaar. De studenten en starters uit zorg en welzijn gaven voorlichting aan circa 2.750 vmbo- havo- en vwo-scholieren verspreid over het land. Dit om scholieren te laten zien hoe veelzijdig en leuk werken in zorg en welzijn is. Na afloop van de voorlichtingen gaf bijna de helft van de ondervraagde scholieren (47,1%) aan enthousiaster te zijn over het werken in zorg en welzijn. Een aantal ambassadeurs werden zelfs getraind tot zorginfluencer om op Instagram het dagelijks leven te delen met scholieren. Tijdens het event werd aangekondigd dat de ambassadeurs versterking zoeken voor volgend schooljaar.


Tijdens de voorlichting vertelden de ambassadeurs uit eigen ervaring hoe divers, waardevol en leuk het werken in zorg en welzijn is. Waarom hebben zij voor een opleiding of baan in zorg en welzijn gekozen? Wat leer je tijdens je opleiding, voor welke mensen zorg je en hoe ziet een werkdag eruit? En met succes. Zo bleek uit enquêtes na afloop van de voorlichting dat 73% van de scholieren door de voorlichting beter weet wat de sector inhoudt. Daarnaast heeft 74,8% een beter beeld van carrièremogelijkheden binnen zorg en welzijn.

Over Ambassadeurs van de Zorg

Ambassadeurs van de Zorg is onderdeel van het Actieprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om het personeelstekort in zorg en welzijn tegen te gaan. Ambassadeurs van de Zorg wordt uitgevoerd door CNV Jongeren. Meer weten over werken in zorg en welzijn of ervaringen lezen van zorgprofessionals? Kijk dan op ontdekdezorg.nl.