Actievoeren | #vervanhuis | 6 juli 2021

Wij zijn het zat om ons blauw te betalen voor slechte, piepkleine woningen. Of ons zorgen te maken of we ooit nog een eigen huis kunnen kopen. Jij ook?

CNV Jongeren eist dat er meer betaalbare woningen komen en dat er toekomstbestendig gebouwd wordt. Zodat geen enkele generatie na ons zich meer zorgen hoeft te maken over een woning. Want fijn wonen is een grondrecht.

Wij vinden het niet normaal dat wij als jongeren gemiddeld 40 tot 50% van ons inkomen kwijt zijn aan woonlasten. En dan gaat het vaak over grote bedragen voor een slecht onderhouden studio zo groot als een bezemkast. Hierdoor kunnen we geen spaargeld opbouwen voor de alsmaar duurder wordende koopwoningen, of moeten we ongewenst lang bij onze ouders blijven wonen.

Wij pleiten ervoor dat maximaal 30% van ons inkomen besteed mag worden aan woonlasten!

Met onze campagne willen wij deze maatregel in het regeerakkoord van het volgende kabinet zien. En daar hebben we jou bij nodig!

Voer actie met ons: dinsdag 6 juli vanaf 14.00 uur te Den Haag

Voer actie met ons voor betaalbaar wonen. Op dinsdag 6 juli 2021 vanaf 14.00 uur voeren we actie in Den Haag onder de campagne #vervanhuis. Hiermee zetten we betaalbaar wonen en de 30% maatregel op de politieke agenda. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de impact. Wil je meedoen? Stuur een e-mail naar info@cnvjongeren.nl.

Ga naar www.vervanhuiscampagne.nl voor meer informatie.