10 jaar Ambassadeurs van de Techniek


Tien jaar geleden ontstond een droom om jongeren enthousiast te maken over de technische sector. Hoe goed zou het zijn om door heel Nederland duizenden voorlichtingen te geven, duizenden jongeren te spreken over techniek en honderden ambassadeurs te hebben die met volle overtuiging over hun passie voor techniek kunnen vertellen? Na tien jaar kunnen we zeggen dat deze droom werkelijkheid is geworden; het is ons gelukt!

In samenwerking met TechniekTalent.nu zijn er honderden Ambassadeurs van de Techniek getraind. Zij hebben het op zich genomen om andere jongeren kennis te laten maken met de verschillende mooie kanten van technische beroepen. Van kleine zaaltjes tot mbo- en hbo-instellingen, van voorlichtingen tot een congres. De Ambassadeurs van de Techniek hebben tien jaar lang op verschillende manieren verteld over hun ervaringen binnen de techniek. En met succes! Een derde van de jongeren gaf bijvoorbeeld aan na een voorlichting een studie of baan binnen de sector te overwegen.

Na deze tien uiterst succesvolle jaren is het gebleken dat het project door de regio’s zelf wordt opgepakt. Deze verandering heeft ervoor gezorgd dat er einde gaat komen aan het CNV Jongeren-project Ambassadeurs van de Techniek zoals we het al tien jaar kennen. Maar niet getreurd, er komen nog veel andere mooie projecten aan!

Aandenken!

Wil je het aandenken – ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Ambassadeurs van de Techniek – bekijken, klik dan hier!