Rouwen & Bouwen

Rouw is afschuwelijk, zwaar, complex en allerlei scheldwoorden. Het is helaas ook een ervaring waar niemand aan ontkomt. Jonge werknemers ook niet. Hoe zorg je ervoor dat deze collega’s zo goed mogelijk ondersteund worden? Persoonlijker en intenser wordt het immers bijna niet, toch? Het project ‘Rouwen & Bouwen’ helpt. Wij willen met jullie inzicht krijgen in de uitdagingen, wensen en behoeften van werkgever én werknemer. Dit doen we door het uitvoeren van een Pressure Cooker: dé methode om in drie sessies – met verschillende organisatielagen, zoals (jonge) werknemers, leidinggevenden, P&O, HR en werkgevers – op een korte en krachtige manier tot innovatieve adviezen te komen voor een actueel (arbeids)vraagstuk.

Wist je dat...

  • 1 op de 10 werknemers door de combinatie van rouw en werk een burn-out krijgt?
  • 24% van jonge, rouwende werknemers het gevoel heeft niet goed ondersteund te worden door de werkgever?
  • Eén burn-out de werkgever ongeveer €60.000, – kost, exclusief vervangingskosten?
  • Ontzettend veel mensen een/meerdere jonge, rouwende werknemer(s) kennen?

het project: Rouwen & Bouwen

Met het tweejarige project ‘Rouwen & Bouwen’ gaan we het gesprek aan met werknemers én werkgevers. Nog te vaak horen we negatieve ervaringen van werknemers die niet goed of onvoldoende worden begeleid. Dit komt niet door onwelwillendheid van werkgevers/leidinggevenden, maar vaak door onwetendheid en/of onbegrip. De behoeften van werknemers en werkgevers, daar willen we achter komen!

Organisatie, pak je kans!

Kortom, wil jij met jouw organisatie voor íedereen een fijne, leuke en gezonde werkvloer creëren, met minder verzuim en uitval? Doe dan mee met Rouwen & Bouwen en ga het gesprek aan! Het kost je organisatie maar drie dagdelen van twee uur. Verder kost het niets en wij regelen de rest. (Stuk goedkoper dan die hoge burn-out-kosten dachten we zo ;))

Wat deze 9 uur jouw organisatie opleveren:

  • Inzicht in de behoeften van werknemers
  • Inzicht in de behoeften van de werkgever/leidinggevende(n)/collega(s)
  • Handvatten voor werkgever/leidinggevende(n)/collega(s) m.b.t. rouwondersteuning
  • Een tof eindevent met andere organisaties, waar ervaringen gedeeld kunnen worden

Workshop voor leidinggevenden en HR-medewerkers | donderdag 7 december 2023

Als leidinggevende ben je vaak het eerste aanspreekpunt van een werknemer, waardoor je een grote rol speelt in het ondersteunen van een (jonge) rouwende werknemer. Het kan soms lastig zijn om op een passende manier hierop te reageren, omdat je ook te maken hebt met organisatiebelangen. Daarnaast uit rouw zich bij iedere werknemer op een andere manier, waardoor het moeilijk is om een strikte handelingswijze te volgen. Het is daarom belangrijk als leidinggevende om vaardigheden en kennis te hebben over een evenwichtige ondersteuningsbalans tussen de individuele werknemersbehoeften en de zakelijke organisatiebelangen, vooral wanneer het gaat om jonge werknemers.

Wil jij die vaardigheden en kennis opdoen? Meld je dan kosteloos aan voor de  Rouwen & Bouwen-workshop voor leidinggevenden en HR-medewerkers, om meer te leren over de omgang met (jonge) rouwende werknemers! Tijdens deze workshop richten we ons niet alleen op kennis over rouw en mogelijke ondersteuningsopties, maar gaan we ook actief aan de slag met praktische handvatten voor de omgang met een  (jonge) rouwende werknemer.

Bekijk deze pagina voor meer info en het aanmeldformulier.

Als organisatie deelnemen aan de Pressure Cooker?

Met je organisatie meedoen aan Rouwen & Bouwen? Neem hieronder contact met ons op.

Projectleider

Marleen Klapwijk

Projectleider Rouwen & Bouwen

DELEN VIA: