Rouwen & Bouwen

Rouw is afschuwelijk, zwaar, complex en allerlei scheldwoorden. Het is helaas ook een ervaring waar niemand aan ontkomt. Jonge werknemers ook niet. Hoe zorg je ervoor dat deze collega’s zo goed mogelijk ondersteund worden? Persoonlijker en intenser wordt het immers bijna niet, toch? Het project ‘Rouwen & Bouwen’ helpt. Wij willen met jullie inzicht krijgen in de uitdagingen, wensen en behoeften van werkgever én werknemer. Dit doen we door het uitvoeren van een Pressure Cooker: dé methode om in drie sessies – met verschillende organisatielagen, zoals (jonge) werknemers, leidinggevenden, P&O, HR en werkgevers – op een korte en krachtige manier tot innovatieve adviezen te komen voor een actueel (arbeids)vraagstuk.

Wist je dat...

  • 1 op de 10 werknemers door de combinatie van rouw en werk een burn-out krijgt?
  • 24% van jonge, rouwende werknemers het gevoel heeft niet goed ondersteund te worden door de werkgever?
  • Eén burn-out de werkgever ongeveer €60.000, – kost, exclusief vervangingskosten?
  • Ontzettend veel mensen een/meerdere jonge, rouwende werknemer(s) kennen?

het project: Rouwen & Bouwen

Met het tweejarige project ‘Rouwen & Bouwen’ gaan we het gesprek aan met werknemers én werkgevers. Nog te vaak horen we negatieve ervaringen van werknemers die niet goed of onvoldoende worden begeleid. Dit komt niet door onwelwillendheid van werkgevers/leidinggevenden, maar vaak door onwetendheid en/of onbegrip. De behoeften van werknemers en werkgevers, daar willen we achter komen!

Organisatie, pak je kans!

Kortom, wil jij met jouw organisatie voor íedereen een fijne, leuke en gezonde werkvloer creëren, met minder verzuim en uitval? Doe dan mee met Rouwen & Bouwen en ga het gesprek aan! Het kost je organisatie maar drie dagdelen van twee uur. Verder kost het niets en wij regelen de rest. (Stuk goedkoper dan die hoge burn-out-kosten dachten we zo ;))

Wat deze 9 uur jouw organisatie opleveren:

  • Inzicht in de behoeften van werknemers
  • Inzicht in de behoeften van de werkgever/leidinggevende(n)/collega(s)
  • Handvatten voor werkgever/leidinggevende(n)/collega(s) m.b.t. rouwondersteuning
  • Een tof eindevent met andere organisaties, waar ervaringen gedeeld kunnen worden

Aanmelden?

Met je organisatie meedoen aan Rouwen & Bouwen? Neem hieronder contact met ons op.

Projectleider

Inge Heesen

Projectleider Rouwen & Bouwen

DELEN VIA: