Druk of geluk

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Relatief veel jongeren kampen met burn-out klachten, namelijk 17%. Dat zijn 240.000 werknemers! CNV Jongeren wil hier wat aan doen. Hiervoor hebben wij een aanpak ontwikkeld die zich richt op zowel werkgevers al werknemers. Wij willen jongeren helpen om weerbaarder te worden op de werkvloer en beter om te gaan met gevoelens van werkstress. Daarnaast willen we dat er veel meer aandacht vanuit de werkgever wordt gegeven aan dit onderwerp en dat zij maatregelen toepassen op de werkvloer om werkstress tegen te gaan.

Hoe kun jij hieraan meewerken? Door mee te doen aan een traject van Druk of Geluk. Daarmee zetten we binnen een organisatie de jonge werknemers in hun kracht om intern verandering in gang te zetten.

Het traject

Met behulp van Instituut Gak heeft CNV Jongeren een aanpak ontwikkeld om werkdruk bij organisaties tegen te gaan. CNV Jongeren en CNV hebben als doel om werkstress en burn-outs op de werkvloer bespreekbaar te maken én werknemers en werkgevers samen in beweging te brengen. Wij gaan samen met jou een plan ontwikkelen om werkstress tegen te gaan en werkgeluk te bevorderen.

Tijdens het traject:

  • Leiden wij jonge werknemers op tot change agents, die binnen de organisatie verandering in gang zetten;
  • Organiseren we twee trainingen en drie intervisies voor de deelnemers;
  • Helpen wij om werkdruk en werkgeluk intern op de agenda te zetten en geven wij handvatten om werkstress bespreekbaar te maken en acties te ondernemen;
  • Krijg je inzicht in de behoeften van werknemers en dient jouw organisatie als good practice voor andere organisaties;
  • Verzorgen wij een gedegen terugkoppeling van de resultaten en geven we handvatten voor verdere acties.

Wil je meedoen aan Druk of Geluk? Meld je aan door contact op te nemen met ons via de gegevens onderaan deze pagina.

Druk of geluk eindevent

Op woensdag 22 februari is het eindevent van Druk of Geluk voor deelnemers en partners van ons project. Van 16.00 tot 18.00 uur, in de Winkel van Sinkel (Oudegracht 158, 3511 AZ Utrecht). Je meldt je aan via het formulier hieronder. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Meer informatie?

Download de flyer.

Handboek voor werkgevers

Tips, oplossingen en ideeën hebben we gebundeld in twee handboeken. Download het handboek voor werkgevers.

Handboek voor werknemers

Download het handboek voor werknemers.

Stuur een kaartje

Tijdens het project komen wij veel (jonge) werknemers tegen die zich vaak niet goed genoeg voelen, niet het gevoel hebben dat hun werk gewaardeerd wordt of dat de gezelligheid onder collega’s afneemt door de werkdruk. Stuur je collega daarom eens een kaartje!

Download één van de drie kaarten hieronder of stuur een e-mail naar info@cnvjongeren.nl om de kaartjes per post thuis te ontvangen (je ontvangt een betaalverzoek voor de onkosten). Vermeld daarbij je voornaam, achternaam, adresgegevens, e-mail en telefoonnummer.

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.
Projectleider

Jasper Stoorvogel

Projectleider Druk of Geluk

DELEN VIA: