Druk of geluk: de interventie

Burn-out en werkstress waren voor de coronacrisis al bedrijfsziekte nummer 1. Ongeveer 240.000 jongeren kampten toen al met burn-out- klachten en het zorgde voor 36% van het werkverzuim. Tijdens de pandemie verdubbelde(!) het aantal werknemers dat tegen een burn-out aanzit. Ons doel is om werkstress op de werkvloer bespreekbaar te maken én werknemers en werkgevers samen in beweging te brengen.

Om uitval tegen te gaan, werken we vanuit onze ‘change agent’-aanpak aan het verminderen van werkstress en het verhogen van werkgeluk. De vraag is namelijk: hoe zorgen we ervoor dat werkgevers, teamleiders en collega’s vandaag de dag mentaal fit en voorbereid kunnen werken?

Het traject

Met het traject ‘Druk of Geluk: de interventie’ krijgen teams, afdelingen en/of organisaties inzicht in de behoeften van de werknemers, manieren om in te spelen op deze behoeften en praktische handvatten om duurzaam en structureel werkgeluk op de agenda te zetten.

Dit is wat het jouw als organisatie oplevert:

  • Organisaties ontvangen voorafgaand aan deelname een Druk of Geluk-toolkit;
  • Samen zetten we werkdruk en werkgeluk intern op de agenda;
  • Organisaties ontvangen handvatten om werkstress bespreekbaar te maken;
  • De behoeften van jonge werknemers worden inzichtelijk(er);
  • Deelnemende organisaties dienen als good practice voor andere organisaties;
  • De Change Agent-adviezen worden door ons verwerkt in een maatwerk-podcast.

Wil je meedoen aan Druk of Geluk? In de video hieronder leggen we uit hoe het traject er voor deelnemende organisaties uitziet. Meld je als organisatie aan door contact op te nemen met ons via de gegevens onderaan deze pagina.

Meer informatie?

Download de flyer.

Handboek voor werkgevers

Download het handboek voor werkgevers met tips, oplossingen en ideeën.

Handboek voor werknemers

Download het handboek voor werknemers met tips, oplossingen en ideeën.

Zo draag je bij aan meer werkgeluk

Download de Druk of Geluk-toolkit.

Stuur een kaartje

Geef jij je collega’s voldoende waardering? Stuur eens een kaartje! Download één van de drie kaarten hieronder of stuur een e-mail naar info@cnvjongeren.nl om de kaartjes per post thuis te ontvangen (je ontvangt een betaalverzoek voor de onkosten). Vermeld daarbij je voornaam, achternaam, adresgegevens, e-mail en telefoonnummer.

Projectleider

Wieke Smit

Projectleider Druk of Geluk

DELEN VIA: